Показали найменшу сову в Україні з Чорнобильського заповідника

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Фахівці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника показали світлини сичика горобиного – найменшої сови в Україні.

Мешкає така сова в лісовій зоні. Вага пташки ледь сягає 80 грам. Експертам відомо 18 місць перебування горобиного сичика у Чорнобильському заповіднику. Їхня чисельність тут може сягати, щонайменше, 40 пар.

Фото Сергія Домашевського

Сичик є осілим, але молоді птахи відкочовують на південь. На відміну від багатьох видів сов, він полює зранку до вечірніх сутінків.

Харчується дрібними тваринами – мишоподібними гризунами та дрібними птахами.Якщо сичик виявляє себе в день голосом чи візуально, його починають переслідувати зграї пташок, які голосно кричать. Тому ця крихітна сова полює із засідок, передчасно ховаючись від стороннього ока.

Фото Сергія Домашевського

Гніздується в дуплах дятлів. Під такими помешканнями можна знайти залишки здобичі, які самиця викидає, чистячи гніздо.Перед зимівлею птахи починають заготовлювати в окремих дуплах їжу – дрібних птахів та ссавців (мишей, полівок, мідиць).

Спокійний і самовпевнений характер сичика дозволяє фотографам підходити до птаха поближче і робити чудові знімки.

Поширити:

ЗАЛИШИТИ  КОМЕНТАР