Як у Львові облаштували столітню квартиру зі скляним дахом у ванній кімнаті

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

У майже столітньому будинку біля університету «Львівська політехніка», спроєктованому архітектором Альфредом Захаревичем, студія Replus Bureau у 2020 році облаштувала сучасну п’ятикімнатну квартиру зі скляним дахом у ванній та на сходовій клітці.

Як розповіли засновник студії дизайну та архітектури Христина Бадзян і Дмитро Сорокевич The Village Ukraine, проєкт вони робили для власника ІТ-компанії і його родини упродовж майже чотирьох років – з 2016-го.

У квартирі провели мінімальне перепланування: додали одну дитячу кімнату, а решту зон лишили на своїх місцях. Загалом вона має п’ять кімнат – спальню, три дитячі (на прохання власників їх не фотографували), вітальню, а також кухню з їдальнею та санвузли.

«Це один із небагатьох будинків у місті, який не зазнав переділу на маленькі комунальні квартири. Відповідно, це квартира правильного планування з орієнтацією на обидві сторони. Наприклад, тут є і парадний балкон, і внутрішній», – розповідає дизайнерка Христина Бадзян.

Вхід у квартиру – через сходову клітку, яка має світловий ліхтар – скляний дах.

Вхід у квартиру. Фото Replus Bureau

Центральний коридор веде до спальні господарів, з нього також є входи на кухню та до вітальні і до невеликого гостьового санвузла.

У спальні є велике двоспальне ліжко, над ним – акцентна дерев’яна панель із класичними елементами, яку виготовляли на замовлення. Також встановили великий відкритий гардероб зі скляною перегородкою. Навпроти ліжка – «повітряна» дерев’яна конструкція, яка не торкається підлоги і слугує місцем для зберігання, косметичною зоною, а також підставкою для невеликого телевізора.

Фото Replus Bureau

Одразу зі спальні відкривається вихід у ванну кімнату господарів, в якій, як і в під’їзді, є світловий ліхтар.

Фото Replus Bureau

«Ми вперше зустріли наявність власного світлового ліхтаря у квартирі, раніше такого не бачили. Але я не можу сказати, чи це автентична річ, чи це так був спроектований будинок», – говорить Христина Бадзян.

Ванну розташували безпосередньо під світловим ліхтарем, аби вона сприймалась як домінантний елемент у санвузлі. У ванній кімнаті також є великий душ і два умивальники. У санвузлі намагалися мінімально використовувати плитку як декоративний матеріал: вона є в тих зонах, де технічно потрібна, де непотрібна – мікроцемент. На підлозі біля умивальників – викладена вручну мозаїка.

Фото Replus Bureau




Кухня – це спільний простір між вітальнею та їдальнею, у цій зоні немає жодних дверей і перегородок. Кухня поділена на дві зони: технічну – з високими шафами та прихованою коміркою для зберігання великогабаритних речей, і відкриту – з кухонним острів, винним холодильником і фуршетним столом.

Фото Replus Bureau

У вітальні – великий кутовий диван на ніжках та два крісла, навпроти дивану – професійно влаштований газовий камін, над яким розміщена плазма. У вітальні також є невеличка зона зі столом біля вікна, де можна працювати.

У квартирі освітлення є двох типів: технічне світло, яке працює точково й освітлює те, що забажає господар, і декоративне, яке виконує естетичну функцію. На підлозі у всій квартирі встелили паркет «французька ялинка». У всьому помешканні встановили протічно-витяжну вентиляцію з охолодженням повітря: її вмонтували поміж дерев’яних балок, аби візуально підняти стелю.

Поширити:

ЗАЛИШИТИ  КОМЕНТАР