На Сихові створять громадський простір біля кіноцентру Довженка: яким він буде

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Управління архітектури та урбаністики Львова отримало функції замовника проекту та кошторису на капітальний ремонт скверу біля кінотеатру ім. Довженка, що на Сихові, з подальшим облаштуванням тут громадського простору.

Відповідне рішення ухвалив міський виконком у п’ятницю, 12 жовтня.

Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, виготовити проект майбутнього громадського простору планують до весни 2019 року, аби після цього відразу розпочати роботи на площі перед кінотеатром ім. О. Довженка.

Управління архітектури має укласти договір з переможцем Всеукраїнського конкурсу – львівською авторською «Групою 109» на проектування громадського простору та виготовлення проектно-кошторисної документації.

Після цього на території мають провести дослідження ґрунтів, а потім зібрані дані та готовий проект передати у Сихівську районну адміністрацію, яка і займеться безпосереднім відбором виконавців для облаштування громадського простору. Як зазначив під час засідання виконавчого комітету Юліан Чаплінський, реалізувати проект можуть вже наступного року.

Нагадаємо, що перше місце та грошову премію на Всеукраїнському конкурсі у розмірі 70 тисяч гривень отримав проект «Групи 109» — Маркіяна Максимюка, Наталії Мисак, Ігоря Максимюка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максимюка.

Головна площа громадського простору має перетворити Сихів на «зелений район». Умовно площу розділять на дві зони: нижня зона призначена для комунікації та пасивного відпочинку, а верхня — не відмежована від навколишнього середовища і на рівні першого поверху примикає до Центру Довженка.

Крім цього, для тихої зони видозмінять ландшафт, відокремивши урбанізовану частину насипом уздовж магістралей, а для відпочинкової зони, яка за площею буде рівнозначною площі Митній, зроблять заглиблення з амфітеатром.

Нагадаємо, в липні на площі перед театром Довженка “Група 109″ розмістила просвітницьку рекламу на сітілайтах, аби донести до мешканців суть цього проекту. Фото та спрощений опис можете побачити нижче.

Більше дерев На новій площі Довженка стане більше дерев, які рівномірно створюватимуть зони затінку в спекотну погоду. Фото надано Лідією Постоюк

Центр Довженка Проектом запропоновано замінити сходи до будівлі комфортним ухилом, який зробить хол споруди продовженням площі, забезпечуючи безперешкодний доступ для кожного. Фото надано Лідією Постоюк Графіка: Група109

Новий перехід Влаштування широкого переходу в рівень з тротуаром та пріоритетом пішоходів створить необхідне комфортне сполучення площі з Церквою Різдва Пресвятої Богородиці та парком Івана Павла ІІ. Графіка: Група109

Новий фонтан Проектом передбачено новий унікальний фонтан — композиція з вертикальних стійок. Вони будуть розпилювати воду на висоті, створюючи своєрідні «хмари вологи», які повільно опускатимуться до низу. Фото: acochran.com

Як площа працюватиме в дощ та зимою? Нижня частина площі може ставати резервуаром для тимчасового збору води під час та після дощу, що створить унікальне місце для дитячих роваг. Взимку тут можна обладнати ковзанку. Фото: landezine.com

А площа не втратить свій вигляд? Основні транзитні шляхи через «зелену» зону будуть оздоблені твердим природним покриттям, яке повинно витримувати великі навантаження. Схили будуть покриті спеціальним витривалим газоном і обладнані системою поливу, що дозволить зеленому покриттю швидко відновлюватись. Фото: favaro1.com

Сидіти можна буде лише на траві? Як рівна частина площі, так і похила буде детально розпланована з встановленням необхідної кількості комфортних лавок та освітлення. Графіка: Група109

Схили амфітеатру будуть вкриті травою? Так, частина площі буде комфортною для відпочинку та активних розваг дітей. Сихів виділяється своєю якістю «зеленого» району, і ми хочемо це зберегти. Фото: nylcblog.blogspot.com/

Де тепер проводитимуть концерти? Розташувавши сцену внизу заглиблення, схили амфітеатру можуть виконувати функцію місць для глядачів. Фото: onyamagazine.com

Яким чином створюватиметься затишок? Заглиблення площі та пологі земляні насипи створюватимуть природний бар’єр відносно джерел шуму на дорозі та сильних вітрів, для тихого проведення часу чи роздумів. Графіка: Група109

Комфортний ухил Схили амфітеатру будуть настільки плавними, що це не створюватиме незручностей для пішоходів. Територія заглиблення забезпечить затишний простір для перебування, водночас зберігаючи якості площі. Графіка: Група109

Різний характер простору Нова площа буде складатись з двох зон, більш комфортних за масштабом для людини: класичної міської площі та зеленої паркової зони — ландшафтного амфітеатру. Фото: mariannelevinsen.dk/

 

Поширити:

ЗАЛИШИТИ  КОМЕНТАР